WS 1.09 – Proeven van stressbeheersing via biorelaxatie

Stress beheersen via biorelaxatie is investeren in welbevinden en burn-out preventie. Het biedt een waarborg op blijvend rendement, ook op de werkvloer. Deze eenvoudige en natuurlijke methode laat toe om op een snelle en efficiënte manier tot stressbeheersing te komen.
Ze bestaat uit 7 stappen waarbij het doel niet alleen de directe ontspanning is, maar ook een blijvend evenwicht tussen het stress- en het ontspanningsmechanisme in het lichaam. Om tot effectieve stressbeheersing te komen met deze techniek is het de bedoeling om deze sessies een 8-tal keren te herhalen.
Tijdens deze werksessie kan je proeven van deze techniek.
De sessie bestaat uit een reeks eenvoudige “oefeningen”, die haalbaar zijn voor iedereen. Het zorgt ervoor dat je op een natuurlijke (=biologische) manier kan voelen wat je zelf kan doen om lichaam én geest te ontspannen en wanneer je dat (vaak uit gewoonte) net niet doet…
Makkelijke kledij is wenselijk; je brengt bij voorkeur je eigen matje of deken mee. De oefeningen kunnen op de grond of op een stoel gegeven worden. Bij mooi weer laten we de sessie bij voorkeur buiten doorgaan.

Spreker